Ideeën

Wijkplan Glinde-Hooiland

Toelichting

Huidige fase

Uitgangspunten wijkplan Glinde-Hooiland

Fases

Wat gaan we doen?

-

Wat speelt er in Glinde-Hooiland?

De wijk Glinde-Hooiland is gebouwd in de jaren '50-'60. Dit betekent dat bijvoorbeeld riolering, straatverlichting, water-, gas- en elektraleidingen en wegen aan groot onderhoud of vernieuwing toe zijn. Dat zijn ingrijpende aanpassingen. Ook is dit het moment om na te denken over andere ideeën voor deze wijk. De komende 10, of misschien wel 15 jaar, gaan we Glinde-Hooiland vernieuwen. Dit doen we als gemeente samen met allerlei partners, zoals WBO Wonen, Vitens en Cogas. Nu is het tijd om plannen te maken. Daarom zijn we benieuwd hoe jij tegen bepaalde zaken in jouw wijk aankijkt.

Planning

De komende maanden gaan we aan de slag met het opstellen van de uitgangspunten voor een wijkplan.

  • Fase 2: We vragen om jouw ideeën voor Glinde-Hooiland.
  • Fase 3: Op dinsdag 17 oktober is er een wijkbijeenkomst in Rouwhorst Zalencentrum, waar we je vertellen over onze eerste indrukken, en halen we opnieuw graag jouw ideeën op.
  • Fase 4: In de fase daarna leggen we je een aantal stellingen voor.
  • Fase 6: De verzamelde ideeën, uitkomsten van de stellingen en onze opgave tezamen verwerken we tot de uitgangspunten voor het wijkplan. Het streven is dat in het tweede kwartaal van 2024 de gemeenteraad een beslissing neemt over deze uitgangspunten.

Wijkplan

Vervolgens maken we een wijkplan. Meer informatie over het proces van dit wijkplan volgt in 2024.

 

 

Wat is jouw idee?

-

We vinden het belangrijk dat inwoners van Glinde-Hooiland meepraten over de toekomstige inrichting van hun wijk. Denk je mee over een mooie, aantrekkelijke en veilige wijk, waar het over 40 jaar nog steeds prettig leven is? We zijn erg benieuwd naar wat jij belangrijk vindt, waar je blij mee bent en naar wat jij graag anders ziet in Glinde-Hooiland.

Wat is jouw droom voor Glinde-Hooiland?

Via de knop 'deel een idee' kun je antwoord geven op een of meerdere van de onderstaande vragen.

  • Wat vind jij belangrijk in jouw wijk?
  • Waar word jij blij van in jouw wijk? 
  • Als er iets zou moeten veranderen in jouw wijk, waar denk je dan aan?

Om een idee te delen, is het nodig dat je eerst een account aanmaakt en inlogt.

Heb je een leuke foto, die past bij jouw idee? Voeg de foto toe in het invulformulier.

Is hulp en uitleg bij het online indienen van je idee handig? Of wil je je idee schriftelijk indienen? Kom dan langs bij het I.D.O. (Informatiepunt Digitale Overheid) in de bibliotheek De Vijfhoek op donderdagen van 13.00 tot 16.00 uur. Ook kun je met de gemeente bellen: 14 0541, of mailen: info@oldenzaal.nl

Deel een idee!

Wijkbijeenkomst

-

Veel betrokken bewoners bij wijkbijeenkomst Glinde-Hooiland

Meer dan 300 Oldenzalers bezochten de wijkbijeenkomst Glinde-Hooiland op dinsdag 17 oktober in Rouwhorst Zalencentrum. Niet alleen wethouder Evelien Zinkweg en weerman Dennis Wilt waren aan het woord, maar ook de vele inwoners tijdens de informatiemarkt. Zij stelden vragen en konden hun dromen en ideeën voor de wijk indienen en bespreken met de 'standhouders' van gemeente, WBO Wonen en Impuls. Heb je deze avond gemist, maar wil je wel jouw droom delen? Tot 31 oktober kun je jouw stem laten horen via dit platform. (Deel je idee onder faseknop 2.)

Liever een persoonlijk gesprek? Ook dat is mogelijk. Er zijn drie momenten waarop je ons kunt spreken:

Inloopmomenten in sportcentrum Vondersweijde

donderdag 2 november, 14.00 - 16.00 uur

dinsdag 7 november, 19.00 - 20.30 uur

maandag 13 november, 13.00 - 15.00 uur

Wat vind je?

-

Praat mee over hoe jij jouw wijk het liefste ziet.

Op basis van de eerste fase, waarin je jouw droom voor Glinde-Hooiland kon delen, bedachten we stellingen. Ideeën, dromen en de uitslag van de stellingen verzamelen we en voegen we samen. Ook de ideeën, die we tijdens de wijkbijeenkomst van 17 oktober ophaalden, en de ideeën uit de november inloopmomenten in Vondersweijde voegen we toe. En is het tijd voor de volgende stap!

De uitslag van de peiling (stellingen) is bekend en te zien op dit platform. Ga naar de afgeronde peiling voor de uitslag.

Themasessies Vergroenen, Veilig verkeer en Ontmoeten.

We maken de vertaalslag naar concrete voorstellen en dat doen we graag samen met de inwoners van Glinde-Hooiland. We hebben daarom een drietal themasessies georganiseerd in december 2023 en januari 2024. Wat we daar opgehaald hebben, nemen we weer mee in de ontwerpfase. 

Ontwerpen

-

De basis ligt er!

Alle informatie is nu bekend. We maken een ontwerp voor het globale wijkplan Glinde-Hooiland. Dat betekent dat we de basis uitgangspunten kiezen en die voorleggen aan de gemeenteraad. 

Uitgangspunten wijkplan Glinde-Hooiland

-

We hebben nu een wijkverbeterplan voor Glinde-Hooiland! 
Op Glinde-Hooiland | Gemeente Oldenzaal staat het wijkverbeterplan. Ook staat daar met welke project(en) we aan de slag zijn. 

Bedankt voor het meedenken! 

Glinde-Hooiland

Alle ideeën op de kaart

Over dit proces

Beslis mee over de verdeling van geld tussen verschillende ideeën en projecten.