Ideeën

Groen er maar op los!

Toelichting

Huidige fase

De uitslag ideeën

Fases

Wat gaan we samen doen

-

We maken Oldenzaal graag nog mooier en groener!

Daarom zijn we op zoek naar jouw ideeën! Welke plekken in de openbare ruimte kunnen we omvormen? Van tegel naar gras, bloemperk en geveltuinen? Je hebt vast ideeën over waar het groener kan. We hebben voor het onttegelen en de groenaanplant in dit project max. € 80.000 beschikbaar.

Helpen met onderhoud

Wil je de plek zelf of samen met jouw buurt onderhouden? Dat bespreken we graag met jou.

Vul de locatie in!

Zet een stip op de plattegrond, zodat we precies weten om welke plek het gaat. Omschrijf de locatie en geef aan wat er volgens jou zou moeten gebeuren en voeg een foto van de plek toe, zodat andere inwoners ook meteen zien waarom hier vergroend moet worden.

Je kunt namelijk reageren op andere ideeën. Bijv. als je een idee wilt steunen. Ook kun je alle ideeën volgen. Lees alvast de informatie, die onder alle zes de faseknoppen staat.

Vragen?

Mail naar Buitenbeheer via info@oldenzaal.nl

Extra tips

Is ook je eigen tuin toe aan meer groen, kijk dan voor acties en tips op www.nktegelwippen.nl en www.groen-blauwtwente.nl 

 

Lever je idee in

-

Heb je een idee? Dit project gaat over het groener maken van Oldenzaal. Tegels eruit, groen erin. Dit is de pagina om jouw idee te delen!

Is hulp en uitleg bij het online indienen van je idee handig? Of wil je je idee schriftelijk indienen? Kom dan langs bij het I.D.O. (Informatiepunt Digitale Overheid) in de bibliotheek De Vijfhoek op donderdagen van 13.00 tot 16.00 uur.

Inspiratie nodig?

Er zijn al veel tegels gewipt, bekijk het filmpje. Oldenzaal wordt groener en groener. Doe inspiratie op voor die ene plek bij jou in de buurt.

Nieuw idee delen

Steun de ideeën

-

Steun het idee of de ideeën die jij fantastisch vindt!

In deze fase steun je door eenvoudig bij het idee op "steunen" te klikken.

De dertien ideeën met de meeste steun gaan door naar de volgende fase: de haalbaarheidscheck.

Alle geplaatste ideeen hebben we goed bekeken. Helaas kunnen niet alle ideeën door naar de steunfase. Een aantal ideeën is uit de volgende fase gehouden, omdat deze ideeën niet voldeden aan een of beide criteria, nl. het onttegelen en vergroenen, en een locatie in de openbare ruimte. De ideeën die op het platform blijven staan, voldoen aan de basisvoorwaarden.

Bekijk hier alle ideeën

Check haalbaarheid

-

Wij gaan aan de slag met de dertien ideeën, die het meeste steun van jullie hebben gekregen!

Wat gaan we precies doen?

We checken de locaties; kunnen we hier inderdaad groen aanplanten. Dat heeft te maken met ondergrondse leidingen, verkeersveiligheid, aanwezige grote bomen en ook hittestress. Iedere situatie is maatwerk.

Daarna gaan we in gesprek met jou, de indiener van het idee. Hoe ziet jouw groenidee eruit en hoe komen we samen tot een groenplan. Wil je samen met jouw buurt (tegen onkostenvergoeding) het onderhoud doen, ook dat bespreken we. We maken een inschatting van de kosten.

Blijkt jouw idee haalbaar, dan voegen we samen de bovenstaande informatie aan jouw idee toe en gaat het idee door naar de stemronde.

De periode van de haalbaarheidscheck verlengen we met een week t/m 6 september. Op die manier hebben we meer tijd om goed naar alle ideeën te kijken, te overleggen met de indieners van het idee, en de benodigde informatie te verzamelen voor de stemfase. De stemfase begint op 8 september.

Stem op de ideeën

-

Hier bekijk je alle ideeën, waarop je kan stemmen. Om te stemmen heb je een account nodig. Met de knop 'Aanmelden' rechtsboven maak je eenvoudig een account.

De ideeën zijn onderzocht op haalbaarheid én hebben een prijskaartje gekregen. Stemmen doe je door je winkelmandje te vullen met ideeën. Je kan maximaal € 80.000 besteden aan goede ideeën. Je kiest zelf of je op een paar grote plannen wilt stemmen of dat je liever gaat voor kleinere ideeën, of een combinatie van beide. Je hebt twee weken de tijd om te stemmen, tot en met zondag 24 september.

Als je liever offline wilt stemmen, ga dan naar bibliotheek De Vijfhoek, op donderdagen tussen 13.00 en 16.00 uur. De mensen van het I.D.O. spreekuur helpen je graag.

Stemmen tellen

-

We zijn druk bezig met de stemmen tellen. Op 28 september maken we de uitslag bekend. Ook op de gemeentesite en in De Kom publiceren we de uitslag. De gemeente heeft € 80.000 beschikbaar. Samen met de bewoners, die ideeën hebben ingebracht, gaan we dit najaar aan de slag om de ideeën uit te voeren. Wij kijken nu al uit naar alle mooie, groene veranderingen in Oldenzaal.

De uitslag ideeën

-

Het is zover! De uitslag is bekend!

Er is door veel mensen gestemd, hartelijk dank daarvoor! De volgorde van de stemming is te lezen via de knop 'Bekijk de uitslag'.

Er zijn vijf winnende ideeën, die dit najaar uitgevoerd worden. Dat gaan we samen doen met de bewoners, die de ideeën hebben ingebracht. (De ideeën zijn op deze site te bekijken.) In de buurt van de Ganzenmarkt wordt er 'grijs' vervangen door 'groen', o.a. bij het gebouw van de oude bibliotheek. Ook komen er aan een zijde van de Ganzenmarkt grote plantenbakken. Verder een kleine geveltuin aan de voorzijde van het gemeentehuis. Ook aan de Bentinckstraat komen grote plantenbakken, en het parkeerterrein van de sportaccommodatie Vondersweijde krijgt voor een deel een open groene verharding.

Groen voor nog twee ideeën!

Naast de vijf winnende ideeën pakken we ook de volgende twee ideeën op. Dat is het idee van de W. Dingeldeinstraat en de aanplant bij de jeu de boulesbaan aan de Zuivelstraat. Omdat de werkelijke uitvoeringskosten van de winnende vijf ideeën lager uitvallen, is er ruimte om ook de W. Dingeldeinstraat en de jeu de boulesbaan aan te pakken. Voor alle informatie zie het perbericht 'de uitslag van Groen er maar op los!'.

We zijn blij met al deze mooie vergroeningsideeën en kijken uit naar het resultaat later dit jaar!

Misschien heb je inspiratie opgedaan voor een eigen idee. Of wil je jouw ingeleverde idee, dat nu niet meedoet, opnieuw aandragen. Dat kan, want in de eerste maanden van het nieuwe jaar komen we opnieuw met een ronde 'Groen er maar op los!.

Onttegelen en vergroenen

€80.000

Alle ideeën op de kaart

Investeringen

Aanpak groen Bentinckstraat
Prijs €12.500

Aanpak groen Bentinckstraat

21-06-2023  •  5 reacties  •  elleswillemijn@hotmail.com  •  Onttegelen en vergroenen

Lees meer
Meer groen in de binnenstad!
Prijs €30.000

Meer groen in de binnenstad!

26-06-2023  •  1 reactie  •  Marjolein27  •  Onttegelen en vergroenen

Lees meer
Groen parkeren voor je sportieve activiteit
Prijs €15.000

Groen parkeren voor je sportieve activiteit

21-06-2023  •  Geen reacties  •  Koen  •  Onttegelen en vergroenen

Lees meer
Gemeentehuis
Prijs €15.000

Gemeentehuis

21-06-2023  •  4 reacties  •  sylleke1963@gmail.com  •  Onttegelen en vergroenen

Lees meer
Groen in de stad
Prijs €4.500

Groen in de stad

21-06-2023  •  7 reacties  •  Judith  •  Onttegelen en vergroenen

Lees meer

Over dit proces

Beslis mee over de verdeling van geld tussen verschillende ideeën en projecten.