Ideeën

Groen er maar op Los 2024!

Toelichting

Huidige fase

Check haalbaarheid

Fases

Wat gaan we samen doen?

-

We maken Oldenzaal graag nog mooier en groener!

Het is tijd voor de tweede ronde van 'Groen er maar op los!'. Daarom zijn we op zoek naar jouw ideeën! Welke plekken in de openbare ruimte kunnen we omvormen? Van tegel naar gras, bloemperk en geveltuinen? Je hebt vast ideeën over waar het groener kan. We hebben voor het onttegelen en de groenaanplant in dit project max. € 80.000 beschikbaar.

Helpen met onderhoud

Wil je de plek zelf of samen met jouw buurt onderhouden? Dan bespreken we dit graag met jou.

Vragen?

Mail naar Buitenbeheer via info@oldenzaal.nl

Extra tips

Is ook je eigen tuin toe aan meer groen, kijk dan voor acties en tips op NK Tegelwippen 2024 - Wip mee en geef je tegels door! en Groenblauw Twente | Samen maken we Twente groenblauw

 

Lever je idee in!

-

Heb je een idee? Dit project gaat over het groener maken van Oldenzaal. Tegels eruit, groen erin. Dit is de pagina om jouw idee te delen!

Vul de locatie in!

Zet een stip op de plattegrond, zodat we precies weten om welke plek het gaat. Omschrijf de locatie en geef aan wat er volgens jou zou moeten gebeuren en voeg een foto van de plek toe, zodat andere inwoners ook meteen zien waarom hier vergroend moet worden.

Je kunt namelijk reageren op andere ideeën. Bijv. als je een idee wilt steunen. Ook kun je alle ideeën volgen. Lees alvast de informatie, die onder alle zes de faseknoppen staat.

Is hulp en uitleg bij het online indienen van je idee handig? Of wil je je idee schriftelijk indienen? Kom dan langs bij het I.D.O. (Informatiepunt Digitale Overheid) in de bibliotheek De Vijfhoek op donderdagen van 13.00 tot 16.00 uur.

Inspiratie nodig?

Er zijn al veel tegels omgevormd tot groene locatie's. Oldenzaal wordt groener en groener. Doe inspiratie op voor die ene plek bij jou in de buurt. 

 

Nieuw idee delen

Check haalbaarheid

-

Wij gaan aan de slag met de ideeën, die de meeste steun van jullie hebben gekregen!

Wat gaan we precies doen?

We checken de locaties; kunnen we hier inderdaad groen aanplanten. Dat heeft te maken met ondergrondse leidingen, verkeersveiligheid, aanwezige grote bomen en ook hittestress. Iedere situatie is maatwerk.

Daarna gaan we in gesprek met jou, de indiener van het idee. Hoe ziet jouw groenidee eruit en hoe komen we samen tot een groenplan. Wil je samen met jouw buurt (tegen onkostenvergoeding) het onderhoud doen, ook dat bespreken we. We maken een inschatting van de kosten.

Blijkt jouw idee haalbaar, dan voegen we samen de bovenstaande informatie aan jouw idee toe en gaat het idee door naar de stemronde.

 

Stemmen op ideeën

-

Hier bekijk je alle ideeën, waarop je kan stemmen. Om te stemmen heb je een account nodig. Met de knop 'Aanmelden' rechtsboven maak je eenvoudig een account.

De ideeën zijn onderzocht op haalbaarheid én hebben een prijskaartje gekregen. Stemmen doe je door je winkelmandje te vullen met ideeën. Je kan maximaal € 80.000 besteden aan goede ideeën. Je kiest zelf of je op een paar grote plannen wilt stemmen of dat je liever gaat voor kleinere ideeën, of een combinatie van beide. Je hebt twee weken de tijd om te stemmen, tot en met dinsdag 17 september .

Als je liever offline wilt stemmen, ga dan naar bibliotheek De Vijfhoek, op donderdagen tussen 13.00 en 16.00 uur. De mensen van het I.D.O. spreekuur helpen je graag.

Stemmen tellen

-

We zijn druk bezig met de stemmen tellen. Op 19 september maken we de uitslag bekend. Ook op de gemeentesite en op de gemeentepagina in de krant publiceren we de uitslag. Samen met de bewoners, die ideeën hebben ingebracht, gaan we dit najaar aan de slag om de ideeën uit te voeren. Wij kijken nu al uit naar alle mooie, groene veranderingen in Oldenzaal.

De uitslag

-

Het is zover! De uitslag is bekend!

Hier komt de uitslag te staan zodra deze bekend is

Groen er maar op los 2024!

€80.000

Alle ideeën op de kaart

Afgeronde processen

Wijkplan Glinde-Hooiland

Groen er maar op los!

Over dit proces

Beslis mee over de verdeling van geld tussen verschillende ideeën en projecten.